Кметът Петков инициира кампания за спешен частичен ремонт на спортната зала в Ловеч

 


Кметът на Ловеч, Страцимир Петков, обяви кампания за набиране на средства за спешен частичен ремонт на спортната зала в града.

Състоянието на спортната зала

Спортната зала в Ловеч е в много лошо състояние от години. По думите на кмета, покривът е компрометиран на няколко места, дограмата, вратите и осветлението са в нужда от подмяна, а пистата трябва да бъде реконструирана. Отоплението също е проблематично, като в най-студените дни отборът на "Осъм" е принуден да играе домакински мачове от елитното мъжко първенство в други градове.

Финансиране и кампания за набиране на средства

В проектобюджета на общината за тази година в капиталовата програма са били предвидени 357 хил. лв за ремонт на спортната зала, но тези средства ще бъдат използвани за друг проект. Поради тази причина кметът инициира кампания заедно с бивши и настоящи спортисти от Ловеч с цел набиране на необходимите средства.

Планове за ремонта

Плановете включват поетапна подмяна на компрометирания покрив, дограмата, вратите, осветлението, както и реконструкция на пистата и сваляне на тавана в залата за борба, за да може да се поддържа отопление. Кметът изрази надежда, че до 5-6 години ще бъде построена нова многофункционална спортна зала, отговаряща на европейските стандарти.

Първите дарители

Първите дарители за кампанията са бившите хандбалисти на ловешкия "Осъм" Теодор Петков и Христофор Митев, както и бизнесменът Тихомир Тодоров. Те предоставят средства за монтиране на нова врата на единия от входовете на залата, което ще помогне за първите нужди на спортната зала.

Кметът и спортните дейци на Ловеч призовават всички, които могат, да помогнат за ремонта на залата, като подчертават значението на спорта за общността и настоящите и бъдещите спортни таланти в града.

Коментари